TO‘LOV BALANSINING MAZMUNI VA KO‘RSATKICHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
: Ushbu maqolada to‘lov balansi tushunchasi, uning iqtisodiyotdagi o‘rni va asosiy ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi. Mamlakatning tashqi iqtisodiy faoliyatini aks ettiruvchi muhim ko‘rsatkich sifatida to‘lov balansining tuzilishi, uning tarkibiy qismlari hamda barqaror iqtisodiy rivojlanishdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy iqtisodiy sharoitda to‘lov balansining tahlili va uni muvozanatlash usullari haqida ma’lumotlar keltiriladi