BOSH MIYANING TUZILISHINI O‘QITISHDA O‘QUVCHILARGA OSON TUSHUNTIRISHNING SAMARALI METODLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada biologiya fanining “Bosh miyaning tuzilishi” mavzusini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarga murakkab biologik tushunchalarni oson va samarali tarzda tushuntirishning metodik yondashuvlari tahlil etilgan. Vizual vositalar, interfaol metodlar, taqqoslash, amaliy mashg‘ulotlar hamda axborot texnologiyalaridan foydalanish orqali dars samaradorligini oshirish yo‘llari yoritilgan.