O’QUVCHILARDA TEZKORLIK SIFATINING RIVOJLANISHIDA PSIXOLOGIK VA FIZIOLOGIK OMILLARNING O’RNI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarda tezkorlik sifatining shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik va fiziologik omillar tahlil qilinadi. Asab tizimi, sezgi organlari, mushak faoliyati kabi fiziologik omillar bilan bir qatorda, diqqat, idrok, hissiy holat va motivatsiya kabi psixologik jihatlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, tezkorlikni rivojlantirishda kompleks yondashuvning samaradorligi ilmiy asosda ko‘rsatib beriladi.