O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI MUSTAQILLIGINING QO‘LGA KIRITILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
:Ushbu maqolada o’quvchilar 1990-yil 20-iyun kuni O‘zbekiston SSR Oliy Kengashining II sessiyasida O‘zbekiston SSRning Mustaqillik Deklaratsiyasi qabul  qilinishini,davlat ramzlari hamda uning qabul qilinishi haqida ma’lumot olishadi. Deklaratsiya,mustaqillik,davlat ramzlari,sessiya,kengash,hokimiyat.