ONA TILI DARSLARIDA 6-7-SINF O‘QUVCHILARINING O‘QISH SAVODXONLIGI(READING) KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISHNING METODIK ASOSLARI: XALQARO BAHOLASH STANDARTLARI TALABLARI ASOSIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola 6-7-sinf ona tili darslarida matn bilan ishlash jarayonini xalqaro baholash tizimlari (PISA, CEFR, IELTS) talablari asosida takomillashtirishga bag‘ishlangan. Maqolada o‘quvchilarning o‘qib tushunish (Reading) ko‘nikmasini fundamental darajadan tahliliy va baholovchi darajaga ko‘tarishga qaratilgan kompleks metodik tizim, uch bosqichli tahlil mexanizmi hamda interfaol texnikalar yoritilgan. Maqolaning asosiy maqsadi – ta’lim samaradorligini oshirish orqali o‘quvchilarni milliy va xalqaro baholashlarga tizimli tayyorlash uchun metodik tavsiyalar berishdan iborat.