UMURTQALAR TUZILISHINING KLINIK VA AMALIY AHAMYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Quyida umurtqalar tuzilishining oʻziga xosliklari va ularning klinik-amaliy ahamiyati haqida soʻz yuritiladi. Har bir umurtqalar tuzilishi jihatidan murtqa pogʻonasining anatomik va funksional tuzilishini oʻrganish hamda uning shikastlanishlari patalogiyalari va klinik ahamyatini tahlil qilish. Qoʻshimcha qilganda tadqiqotda diagnostika va davolash usuli samarasi sogʻlom umurtqani saqlash.