MULMULTIMEDIA TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA RAQAMLI KONTENT YARATISH USULLARITIMEDIA TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA RAQAMLI KONTENT YARATISH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim jarayonida multimedia texnologiyalarining ahamiyati, ularning raqamli kontent yaratishdagi roli va samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqotda multimedia texnologiyalarining mohiyati, raqamli kontent yaratish jarayonining bosqichlari, interaktiv dizayn tamoyillari hamda ilg‘or dasturiy vositalardan foydalanish imkoniyatlari keng yoritilgan. Shuningdek, raqamli axborotlarni qayta ishlash va yaratish texnologiyasi fanining o‘quv jarayonidagi o‘rni, multimedia asosida ta’lim sifatini oshirishning amaliy yondashuvlari ham ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada multimedia vositalarining texnik, didaktik va estetik jihatlari tahlil qilinib, O‘zbekiston ta’lim tizimida multimedia kontent yaratishning istiqbollari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari taklif etilgan. Natijada, raqamli kontent ishlab chiqishda multimedia yondashuvini keng joriy etish ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishga, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi interaktiv muloqotni kuchaytirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.