STOMATIT – OG‘IZ BO‘SHLIG‘I SHILLIQ QAVATINING YALLIG‘LANISHI (VIRUSLI, QO‘ZIQORINLI, ALLERGIK TURLARI) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada stomatit kasalligining kelib chiqish sabablari, uning virusli, qo‘ziqorinli va allergik turlari hamda ularni davolashning zamonaviy usullari haqida so‘z yuritiladi. Og‘iz bo‘shlig‘i shilliq qavatining yallig‘lanishiga olib keluvchi omillar, kasallikning klinik ko‘rinishlari va profilaktika choralari tahlil qilinadi. Maqolada stomatitning har bir turiga xos patogenetik mexanizmlar va ularni aniqlashda qo‘llaniladigan diagnostik usullar ilmiy asosda yoritilgan.