UYISHMAGAN YOSHLAR MUAMMOSI VA UNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada uyishmagan yoshlar muammosi psixologik, ijtimoiy va tarbiyaviy nuqtai nazardan keng yoritilgan. Muammoning kelib chiqish sabablari, yoshlarning ijtimoiy moslashuv jarayonidagi qiyinchiliklari va ularni jamiyat hayotiga integratsiyalash mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, yoshlarning psixologik holatini mustahkamlash, motivatsiyani oshirish, o‘zini anglash va ijtimoiy faollikni rivojlantirish usullari ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan.