YOSHLARNING O’ZINI O’ZI BOSHQARISH ORGANLARI FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yoshlarning o‘zini o‘zi boshqarish organlari (YO‘BO) faoliyatini rivojlantirish masalalari o‘rganiladi. YO‘BO — bu maktab, universitet va mahalla darajasida yoshlarning tashkiliy va ijtimoiy faolligini oshirishga xizmat qiluvchi tuzilmadir. Maqolada YO‘BOning asosiy vazifalari, ularning yoshlar hayotidagi ijtimoiy ahamiyati va rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi.Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, YO‘BO faoliyatini rivojlantirish yoshlar orasida yetakchilik ko‘nikmalarini shakllantirish, mas’uliyatni oshirish va jamiyatdagi ijtimoiy faollikni kuchaytirish bilan chambarchas bog‘liq. Shu bilan birga, YO‘BOning samarali ishlashi uchun malakali rahbarlar, zamonaviy metodlar va yoshlarning qiziqishlari hisobga olinishi zarur.