PUBLISISTIK MATN OILADAGI MEHR VA TARBIYANING QIZLAR XULQIGA TA’SIRI: IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TAHLIL (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oila – insonning birinchi maktabi, jamiyatning eng muhim ijtimoiy instituti sanaladi. Ayniqsa, qiz farzand tarbiyasi millat kelajagi, jamiyatning ma’naviy barkamolligi uchun beqiyos ahamiyat kasb etadi. Chunki bugungi qizlar ertangi kunning onalari, tarbiyachilari va jamiyat poydevorini mustahkamlaydigan ayollardir. Shuning uchun oiladagi mehr, e’tibor va tarbiya qizlarning hulqi, dunyoqarashi, psixologik xususiyatlari hamda ijtimoiy mavqeiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi.