BOLALARDA GIJJALARNI DAVOLASH: FARMAKOTERAPIYANING XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada bolalarda gijjalarni davolashning farmakoterapiyadagi xususiyatlari tahlil qilingan. Mazkur ishda eng ko‘p uchraydigan parazitlar — Enterobius vermicularis, Ascaris lumbricoides va Trichuris trichiura —ning klinik belgilariga e’tibor qaratilgan. Farmakoterapiya asoslari, preparatlarning tanlanishi, doza va qo‘llash usullari, shuningdek, davolash samaradorligini oshirish usullari (gigiyena choralari, profilaktik davolash, monitoring, bola ta’limi va immunitetni mustahkamlash) batafsil ko‘rib chiqilgan. Maqola bolalarda gijja infeksiyalarini samarali davolash va qayta infektsiyalashning oldini olishga qaratilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.