AXBOROT MAKONI VA RAQAMLI MADANIYAT: INTERNET, IJTIMOIY TARMOQLAR VA ULARNING YOSHLAR ONGIGA TA’SIR I (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada axborot makoni va raqamli madaniyat tushunchalari ularning jamiyat hayotidagi o’rni hamda internet va ijtimoiy tarmoqlarning yoshlar ongiga ko’rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada axborot texnalogiyalarining rivojlanishi natijasida yuzaga kelayotgan ijobiy va salbiy omillar, yoshlar dunyoqarashining shakllanishida ijtimoiy tarmoqlarning o’rni, shuningdek, raqamli madaniyatni rivojlantirish bo’yicha taklif va tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqotda O’zbekiston Respublikasi axborot siyosati, raqamli taraqqiyot strategiyasi va xalqaro tajribalar asos qilib olingan.