“O‘TKIR ODONTOGEN OSTEOMIYELIT VA OSTEOFLEGMONALARKOMPLEKS DAVOSI UCHUN ULTRATOVUSH TEKSHIRUVINING ROLI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O’tkir odontogen osteomiyelit va yuz-jag‘ osteoflegmonalari og‘ir infeksiyalardir. Agar kech tashxis qo‘yilsa, asoratlarga olib kelishi, davosi murakkablashishi mumkin. Diagnostika usullarining aniqligi va tezligi davolash natijasini sezilarli darajada belgilaydi. An’anaviy usullar (klinik belgilari, laboratoriya ko‘rsatkichlari, rentgen, KT/MR) vaqt va resurs talab qiladi; ba’zida yumshoq to‘qimalardagi o‘zgarishlar yetarlicha ko‘rinmay qoladi. Ultrasonografiya (USG) yumshoq to‘qimalarni ko‘rish, absess yoki flegmona mavjudligini aniqlashda tez yordamchi vosita bo‘lishi mumkin.