YOSH BOLALARNI TASVIRIY SAN’AT TO‘GARAKLARIGA JALB QILISH MASALASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha va kichik maktab yoshidagi bolalarni tasviriy san’at to‘garaklariga jalb etishning psixologik-pedagogik asoslari, motivatsion omillar va samarali metodlar yoritilgan. Tadqiqot jarayonida tasviriy san’atning bolaning estetik dunyoqarashi, ijodiy tafakkuri hamda shaxsiy rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, to‘garak faoliyatini tashkil etish, o‘qituvchi kompetensiyasi va zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish masalalari ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.