ЁШ ТАЕКВОНДОЧИЛАРНИ МУСОБАҒАГА ТАЙЁРЛАШДА ТАКТИКАНИНГ АҲАМИЯТИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада ёш таеквондочиларнинг мусобақаларга тайёргарлик жараёнида тактик тайёргарликнинг ўрни ва аҳамияти ёритилган. Замонавий таеквондо спорт турида юксак натижалар ҳосил қилишда техник малака, жисмоний тайёргарлик билан бир қаторда тактик фикр юритиш, рақиб ҳаракатини таҳлил қила олиш, вазиятни тез баҳолаш ва тўғри қарор қабул қилиш каби кўникмалар асосий омиллардан ҳисобланади. Мақолада тактика турлари, унинг ёшлар тайёргарлигидаги роли, тренернинг вазифалари ва самарали тактик машқларни ташкил этиш усуллари баён этилган.