ТАЕКВОНДО WT СПОРТИДА МУСОБАҚАГА ТАЙЁРЛАШДА МУРАББИЙНИНГ РОЛИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада таеквондо WT (World Taekwondo) спорт турида спортчини мусобақа олди тайёргарликка йўналтиришда мураббийнинг ўрни, вазифалари ва масъулиятлари илмий-назарий нуқтаи назардан ёритилган. Мусобақавий таеквондода мураббий нафақат техник ва жисмоний тайёргарликни, балки тактик, психологик, стратегик ва индивидуал ёндашув асосида тайёргарликни ташкил этувчи асосий фигура ҳисобланади. Мақолада мураббийнинг тайёргарлик босқичларидаги вазифалари, мусобақа пайтидаги роли ва ёшлар билан ишлашда қўллаши лозим бўлган самарали методлар таҳлил қилинган.