O’ZBEK TILINING RIVOJLANISH OMILLARI VA ISTIQBOLLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o’zbek tilining rivojlanish jarayoni, istiqboli, unga ta’sir etuvchi siyosiy, madaniy, ta’lim-ilmiy va texnologik omillar tahlil qilinadi. Til-millatning bosh belgisi hisoblanadi.O’zbek tili men uchun dunyodagi eng boy, eng go’zal, eng barkamol til. O’zbek tiling o’z vataningdek aziz, o’z onangdek tabarruk. Har bir millatning o’z Vatani, oilasi bo’lgani kabi uning jonajon va betakror ona tili ham bo’ladi.