“TEMURIYLAR DAVRIDA AYOLLARNING IJTIMOIY VA MADANIY HAYOTDAGI O‘RNI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Temuriylar davrida ayollarning ijtimoiy, siyosiy va madaniy hayotdagi o‘rni tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda Bibi Xonim, Goharshod begim, Robiya Sulton Begim kabi ayollar faoliyati orqali o‘sha davrda ayollarning davlat boshqaruvi, ilm-fan, san’at va homiylik sohalaridagi roli yoritilgan. Maqolada ayollarning o‘rta asr Sharq jamiyatidagi mavqei va ularning madaniy uyg‘onish jarayonidagi hissasi asosiy e’tibor markazida bo‘lgan.