HARAKATLI O’YINLARNING KELIB CHIQISH TARIXI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada harakatli o’yinlarning qadimiy jamiyatda shakllanishi, ularning rivojlanish bosqichlari, xalq an’analaridagi o’rni hamda zamonaviy ta’lim va sport tizimidagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Harakatli o’yinlarning jismoniy, ma’naviy va ijtimoiy funksiyalari tahlil qilinadi.