TYUTORLIK FAOLIYATI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA MA’NAVIY-MA’RIFIY VA PSIXOLOGIK YONDASHUVNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tyutorlik faoliyatida ma’naviy-ma’rifiy va psixologik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilingan. Tyutorlik faoliyati talabalarning shaxsiy rivojlanishi, ma’naviy-axloqiy kamoloti, akademik faolligi va ijtimoiy muomala madaniyatini shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Ma’naviyma’rifiy yondashuv talabalarda axloqiy qadriyatlar, mas’uliyat va barkamol shaxs sifatida shakllanishni ta’minlasa, psixologik yondashuv ularning emosional barqarorligini mustahkamlab, stressga chidamlilik, motivatsiya va o‘qishga bo‘lgan qiziqishni oshiradi.