ARAB LEKSIKOLOGIYASI: TARIXIY RIVOJLANISHI VA ZAMONAVIY YO‘NALISHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘z vaqtida arab leksikologiyasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va zamonaviy tadqiqot yo‘nalishlari ilmiy jihatdan ko‘p olimlar tomonidan o‘rganilgan. Ushbu maqolada olimlar o‘rganganib chiqqan arab tilining lug‘aviy tizimi, so‘zlarning kelib chiqishi, semantik o‘zgarishlari va ularning grammatik hamda madaniy jihatdan o‘zaro bog‘liqligi namoyon bo‘ladi. Shuningdek, maqolada Xalil ibn Ahmad al-Farohidiy, Sibavayh, Ibn Duroyd va Ibn Manzur kabi mashhur arab tilshunos olimlarining leksikologiya sohasidagi ilmiy merosi tahlil qilinadi.