“INFORMATIKA VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK YONDASHUVLAR VA ULARNING TA’LIMDAGI USTUVOR ROLI” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola informatika va axborot texnologiyalari fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar va innovatsion metodlarni tahlil qiladi. Tadqiqotda interaktiv o‘qitish, gamifikatsiya, aralash ta’lim (blended learning) va aks ta’lim (flipped classroom) kabi metodlarning amaliyoti keng muhokama qilinadi. Shuningdek, ushbu metodlarning o‘quvchilarning faolligini oshirish, mustaqil ishlash va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy o‘qitish metodlarining informatika fanini o‘qitish samaradorligini oshirish va o‘quvchilarga amaliy tajriba berishdagi roli alohida ta’kidlanadi. Shu bilan birga, ta’lim tizimining global raqobatbardoshligini oshirish uchun innovatsion texnologiyalar va pedagogik yondashuvlarni qo‘llash zarurati ta’kidlanadi. Tadqiqot, pedagogik jarayonlarni takomillashtirish va innovatsion yondashuvlarni ta’lim tizimiga joriy etish bo‘yicha tavsiyalar beradi.