INGLIZ TILIDAGI MAQOLALARNI O`QISHNING INGLIZ TILINI CHET TILI SIFATIDA O`RGANISHDA O`QISH KO`NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilini chet tili sifatida o‘rganishda ingliz tilidagi maqolalarni o‘qishning o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolalar o‘quvchilarga grammatik bilimni rivojlantirish, lug‘at boyligini kengaytirish, o‘qish strategiyalarini qo‘llash, tushunish darajasini oshirish, tanqidiy fikrlashni rivojlantirish va tilga bo‘lgan motivatsiyani kuchaytirish imkonini beradi. Tadqiqotlardan ko‘rinib turibdiki, autentik matnlar (masalan maqolalar) darslikdan farqli ravishda real til kontekstini taqdim etadi va o‘qish ko‘nikmalarini mustahkamlashga xizmat qiladi.