INGLIZ TILI DARSLARIDA LINGUOMAMLAKATSHUNOSLIKKA OID MATNLAR BILAN ISHLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola ingliz tili o‘qitish jarayonida linguomamlakatshunoslik yondashuvining ahamiyati, nazariy asoslari va amaliy imkoniyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Til va madaniyat birligi, madaniyatlararo kompetensiya, kommunikativ metodning ustunligi, autentik materiallarning ta’siri hamda o‘quvchilarda madaniy sezgirlikni shakllantirish masalalari keng tahlil qilingan. Shuningdek, imo–ishoralar ma’nosining madaniyatlar bo‘yicha farqlanishiga asoslangan amaliy mashq taklif etilib, lingvokulturologik kompetensiyani rivojlantirishning samarali usullari yoritiladi