ZAMONAVIY DAVLAT BOSHQARUVIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYANING O’RNI VA IMKONIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada zamonaviy davlat boshqaruvida raqamli transformatsiyaning o‘rni va imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotning maqsadi – raqamli texnologiyalar asosida davlat boshqaruv tizimini takomillashtirish, samaradorlikni oshirish va fuqarolarga ko‘rsatilayotgan xizmatlar sifatini yaxshilash imkoniyatlarini aniqlashdan iborat. Metodologiya sifatida tizimli tahlil, qiyosiy yondashuv va normativ-huquqiy hujjatlar tahlili usullari qo‘llanilgan. Maqolada O‘zbekiston Respublikasida “Raqamli O‘zbekiston – 2030” strategiyasi, elektron hukumat tizimi hamda ochiq ma’lumotlar siyosati doirasida amalga oshirilayotgan islohotlar o‘rganilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, raqamli transformatsiya davlat boshqaruvida shaffoflik, hisobdorlik va tezkorlikni ta’minlab, fuqarolarning davlat xizmatlaridan foydalanish imkoniyatlarini kengaytiradi. Shu bilan birga, raqamli infratuzilmaning yetarlicha rivojlanmagani, kadrlar salohiyatining pastligi va kibermuhofaza muammolari mavjudligini aniqlash imkonini berdi. Xulosa sifatida aytish mumkinki, raqamli transformatsiyani izchil amalga oshirish davlat boshqaruvida innovatsion yondashuvni mustahkamlab, ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishning barqarorligini ta’minlaydi. Ushbu tadqiqot  zamonaviy boshqaruvda raqamli texnologiyalarni qo‘llashning amaliy ahamiyatini yoritishga qaratilgan bo‘lib, ilmiyamaliy muhokamalarga turtki bo‘lishi mumkin.