XALQARO HUQUQDA AYOLLAR HUQUQI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola ayollarning xalqaro huquqda belgilangan huquqlari. Ayollar huquqlari xalqaro huquqni rivojlantirishning asosiy nuqtasi ekanligi, shuningdek ularning O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida mustahkamlanganligi. O’tgan yillar davomida xalqaro shartnomalar, konvensiya va deklaratsiyalar orqali ayollarga taalluqli bo’lgan turli masalalarni hal etishdagi muhim qadamlar. Gender tengligi, ayollar huquqlarini poymol qiluvchi jinoyatlarni yoritishga bag’ishlanadi.