TABIATNI MUHOFAZA QILISHNING HUQUQIY ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasida atrof-muhitni muhofaza qilish, ekologik ekspertiza va yashil iqtisodiyotning huquqiy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ekologik xavfsizlikni ta’minlash, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish va barqaror rivojlanish yo‘nalishidagi chora-tadbirlar ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, ekologik ongni oshirish va strategik ekologik baholashning ahamiyati yoritilgan.