INGILIZ TILINI MASOFAVIY TA’LIM ORQALI O’RGATISH:IMKONIYAT VA KAMCHILIKLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu annotatsiya ingliz tilini masofaviy ta’lim orqali o‘rgatish jarayonining imkoniyatlari va kamchiliklarini tahlil qilishga bag‘ishlanadi. So‘nggi yillarda raqamli texnologiyalar, internet platformalari va mobil ilovalarning jadal rivojlanishi natijasida masofaviy ta’lim til o‘rganishning muhim shakliga aylandi. Ayniqsa, pandemiya davri ta’lim tizimini yangi modellarni joriy qilishga majbur qildi va ingliz tilini onlayn o‘rgatish keng tarqaldi. Masofaviy o‘qitishning asosiy afzalligi – uning qulayligi, moslashuvchanligi hamda geografik chegaralarni yo‘q qilishi hisoblanadi. Talabalar istalgan joy va vaqtda darslarga qatnashishlari, turli platformalar orqali mashqlar bajarishlari va multimedia resurslari yordamida til ko‘nikmalarini rivojlantirishlari mumkin.