KONSTITUTSIYA — ERKIN VA FAROVON HAYOT GAROVI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Konstitutsiyaning jamiyat hayotidagi o‘rni, inson huquq va erkinliklarini ta’minlashdagi ahamiyati, shuningdek, fuqarolarning farovon hayot kechirishidagi asosiy kafolat sifatidagi roli yoritiladi. Tadqiqotda mavjud huquqiy manbalar, konstitutsiyaviy nazariyalar va ijtimoiy-siyosiy jarayonlar tahlil qilindi. Metodologiya sifatida qiyosiy-huquqiy tahlil, normativ-huquqiy sharh va ilmiy konsepsiyalarni solishtirish usullari qo‘llandi. Natijalarda Konstitutsiyaning erkin fuqarolik jamiyatini shakllantirish, davlat boshqaruvida demokratiya va qonun ustuvorligini mustahkamlashdagi hal qiluvchi o‘rni asoslab beriladi. Xulosa sifatida Konstitutsiyaning jamiyat taraqqiyoti va inson farovonligining bosh mezoni ekanligi ta’kidlanadi.