HARBIY MASHG‘ULOTLARDA STRESSGA BARDOSHLILIKNI RIVOJLANTIRISH USULLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada harbiy xizmatchilarni tayyorlash jarayonida stressga bardoshlilikni rivojlantirishning psixologik-pedagogik hamda fiziologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ekstremal vaziyatlarda shaxsning emotsional barqarorligini, kognitiv boshqaruv mexanizmlarini va volitiv sifatlarini mustahkamlashga qaratilgan zamonaviy trening texnologiyalari yoritiladi. Harbiy mashg‘ulotlarda qo‘llaniladigan stress-induksiya protokollari, psixologik adaptatsiya modellari va stressga chidamlilikni oshiruvchi bosqichma-bosqich metodik yondashuvlar ilmiy asosda bayon etiladi. Shuningdek, biofiziologik monitoring, birozlanish darajalarini baholash mezonlari va psixologik korrektsiya usullarining samaradorligi empirik ma’lumotlar asosida asoslab beriladi. Maqola natijalari harbiy xizmatchilarning funksional tayyorgarligini oshirish, muhim vaziyatlarda qaror qabul qilish sifatini yaxshilash hamda bo‘linmalar jangovar barqarorligini ta’minlashga xizmat qiladi.