YOSHLARNING HARBIY XIZMATGA BO‘LGAN MOTIVATSIYASINI SHAKLLANTIRISH OMILLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yoshlarning harbiy xizmatga bo‘lgan motivatsiyasini shakllantirish omillari va pedagogik-psixologik yondashuvlar ilmiy-nazariy tahlil qilinadi. Tadqiqot yoshlarning ichki va tashqi motivatsion omillari, ijtimoiy, ma’naviyaxloqiy va psixologik jihatlari hamda harbiy xizmatga qiziqish va tayyorgarlik darajasiga ta’siri bilan bog‘liq omillarni o‘rganishga qaratilgan. Maqolada motivatsiyani rag‘batlantirish metodlari — psixologik treninglar, guruhli mashg‘ulotlar, murabbiylik va rahbarlik yondashuvlari, shuningdek, ma’naviy-axloqiy va ijtimoiy ta’sirlar tizimli tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari yoshlarning harbiy xizmatga bo‘lgan ichki motivatsiyasini oshirish, tashqi rag‘batlantiruvchi mexanizmlardan samarali foydalanish va harbiy tayyorgarlik jarayonini optimallashtirishda ilmiy-uslubiy asos yaratadi.