CHAQIRIQQACHA YOSHLARNING SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHDA HARBIY TAYYORGARLIK MASHG‘ULOTLARINING O‘RNI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada chaqiriqqacha yoshlarning sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda harbiy tayyorgarlik mashg‘ulotlarining o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqotda sog‘lom turmush tarzi tushunchasi, uning asosiy tarkibiy qismlari hamda harbiy tayyorgarlik jarayonining jismoniy, ma’naviy va psixologik jihatdan yoshlar rivojiga ta’siri yoritilgan. Harbiy tayyorgarlik mashg‘ulotlarining muntazam tashkil etilishi yoshlarning jismoniy faolligini oshirishi, intizom, vatanparvarlik, iroda va mas’uliyat kabi fazilatlarni shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, maqolada o‘quvchi-yoshlarning harbiy-sport mashg‘ulotlariga qiziqishini oshirish hamda sog‘lom turmush tarzini mustahkamlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.