DRONLARDAN FOYDALANISH ASOSLARI BO‘YICHA BOSHLANG‘ICH BILIMLARNI SHAKLLANTIRISH METODIKASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada dronlardan foydalanishning boshlang‘ich bosqichiga oid bilim va ko‘nikmalarni shakllantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etiladi. Tadqiqotda uchuvchisiz uchish apparatlari (UUA)ning texnikkonstruktiv xususiyatlari, ularni boshqarish tamoyillari, xavfsiz ekspluatatsiya me’yorlari hamda boshlang‘ich o‘quvchilar uchun moslashtirilgan o‘quv-modulli tizimning didaktik asoslari yoritiladi. Metodik modelda kompetensiyaga yo‘naltirilgan yondashuv, bosqichma-bosqich o‘qitish texnologiyalari, interaktiv treninglar va amaliy mashg‘ulotlar orqali dronlarni boshqarish bo‘yicha boshlang‘ich darajadagi ko‘nikmalarni shakllantirish mexanizmlari asoslab beriladi. Shuningdek, dronlar bilan ishlash jarayonining pedagogik, texnologik va xavfsizlik omillari o‘zaro integratsiyalangan holda o‘rganilib, o‘quv jarayonining samaradorligini oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalar ishlab chiqiladi. Mazkur tadqiqotning natijalari dronlardan foydalanishni o‘qitish bo‘yicha zamonaviy didaktik yondashuvlarni takomillashtirishga xizmat qiladi.