MIOKARD INFARKTI KASALLIGINING TURLARI, BU KASALLIKDA DORIVOR O`SIMLIK VA SINTETIK PREPARATLARNING QO`LLANILISHI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada miokard infarkti kasalligining turlari va bu kasallikda dorivor o'simliklar va sintetik preparatlarning qo'llanilishi haqida so'z yuritiladi.Miokard infarkti  yurak mushagining  qon bilan ta’minlanishi to‘satdan to‘xtashi natijasida yurak to‘qimalarining bir qismi nobud bo‘lishi  bilan kechadigan og‘ir yurak–qon tomir kasalligidir.Asosiy e’tibor qizilmiya, do‘lana  va boychechak  o‘simliklarining yurak faoliyatiga ko‘rsatadigan ijobiy ta’siriga, shuningdek aspirin, metoprolol va bisoprolol kabi sintetik dori vositalarining miokard infarktini davolashdagi o‘rni va mexanizmlariga qaratilgan.Dorivor o‘simliklar va sintetik preparatlarni birgalikda, shifokor nazorati ostida qo‘llash miokard infarktining samarali davosini ta’minlashi mumkinligi qayd etilgan.