CHAQIRIQQACHA TAYYORGARLIK DARSLARIDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada chaqiriqqacha tayyorgarlik darslarida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning nazariy-metodik asoslari, didaktik samaradorligini oshirish omillari hamda ta’lim jarayoniga integratsiyalash mexanizmlari ilmiy tahlil etiladi. Tadqiqotda interfaol metodlar, modul asosida o‘qitish texnologiyasi, raqamli o‘quv resurslari, virtual simulyatorlar va kompetensiyaga yo‘naltirilgan yondashuvlarning chaqiriqqacha tayyorgarlik fanidagi o‘quv maqsadlariga erishishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilar harbiy-amaliy ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonida pedagogik innovatsiyalarning psixologik-pedagogik ta’siri, o‘quv jarayonining motivatsion komponentini kuchaytirish va kognitiv faollikni oshirishga xizmat qiluvchi metodik mexanizmlar ilmiy asoslangan. Maqola natijalari zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish chaqiriqqacha tayyorgarlik darslarining samaradorligini oshirishga, o‘quvchilarda harbiy-vatanparvarlik kompetensiyalarini shakllantirishga va ta’lim sifatini takomillashtirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.