TIBBIY ETIKA VA BIOETIKANING ZAMONAVIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tibbiy etika va bioetikaning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda ularning zamonaviy tibbiyot amaliyotida tutgan oʻrni tahlil qilinadi. Ilmiy-texnika taraqqiyoti, transplantatsiya, klonlash, gen injiniringi, sunʼiy intellekt texnologiyalari kabi yoʻnalishlarda yuzaga kelayotgan axloqiy masalalar tibbiy etika meʼyorlarini qayta koʻrib chiqishni taqozo etmoqda. Shuningdek, inson huquqlarini himoya qilish, shifokor-bemor munosabatlarida ishonchni mustahkamlash va global bioetika muammolari ham yoritilgan.