ХАЛҚАРО ТАЖРИБАЛАР АСОСИДА ЎЗБЕКИСТОНДА ЭКОЛОГИК БРЕНДИНГНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ВА РИВОЖЛАНТИРИШ СТРАТЕГИЯСИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақола Ўзбекистонда экологик брендлаштириш (экобрендлаштириш) стратегиясини такомиллаштиришнинг долзарб масалаларига бағишланган. Тадқиқотнинг асосий мақсади — Европа Иттифоқи, Скандинавия ва Япония каби илғор давлатларнинг экологик этикеткалаш, яшил сертификатлаштириш ва корпоратив ижтимоий жавобгарлик борасидаги халқаро тажрибаларини таҳлил қилиш. Асосий қисмда Ўзбекистон маҳсулотлари ва хизматларини жаҳон бозорига олиб чиқиш учун миллий экобелгилаш тизимини яратиш, аҳолининг экологик онгини ошириш ҳамда "яшил иқтисодиёт" тамойилларини ривожлантириш механизмлари муҳокама қилинади.