TURIZM – O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTINING DRAYVERI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bugungi globallashuv davrida turizm sohasi dunyo iqtisodiyotining eng tez rivojlanayotgan tarmoqlaridan biri hisoblanadi. Oʻzbekiston ham bu jarayondan chetda qolmayapti. Soʻnggi yillarda mamlakatimizda turizmni rivojlantirish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishiga aylandi. Turizm nafaqat mamlakat imidjini oshiradi, balki iqtisodiyotning muhim drayveri sifatida milliy daromadni ko‘paytirish, yangi ish oʻrinlarini yaratish va hududlarni kompleks rivojlantirishga katta hissa qo‘shmoqda.