YOSHLAR O‘RTASIDA KORRUPSIYAGA QARSHI MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDA MA’NAVIY-MA’RIFIY ISHLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda yoshlar o‘rtasida korrupsiyaga qarshi madaniyatni shakllantirishda ma’naviy-ma’rifiy ishlarning o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Korrupsiya jamiyatning barqaror rivojlanishiga, ijtimoiy adolat va boshqaruv samaradorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatadigan global ijtimoiyhuquqiy muammo sifatida qaraladi. Tadqiqotda ta’lim muassasalarida olib borilayotgan ma’naviy-ma’rifiy faoliyatning mazmuni, shakllari va metodlari o‘rganilib, talabalarda halollik, mas’uliyat, fuqarolik pozitsiyasi va qonuniylikka sodiqlik kabi qadriyatlarni shakllantirish mexanizmlari yoritiladi.