KOMMUNIKATIV METODLAR YORDAMIDA INGLIZ TILINI O’QITISHNING SAMARADORLILIGINI TA’MINLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tili o‘qitishda kommunikativ metodning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu yondashuvning o‘quvchilarda muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish, o‘z fikrini erkin ifoda etish hamda tilni tabiiy muhitda qo‘llash imkonini beruvchi afzalliklari yoritilgan. Maqolada shuningdek, kommunikativ metodning dars jarayonida motivatsiyani oshirish, faol ishtirokni ta’minlash va ijodiy yondashuvni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil etilgan. Natijada, mazkur metod o‘quvchilarni faqat grammatik bilim emas, balki haqiqiy nutqiy faoliyatga tayyorlashda muhim metodik vosita sifatida namoyon bo‘ladi.