FRAZIOLOGIZM — PAREMIOLOGIK BIRLIK SIFATIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada frazeologizmlarning grammatik va semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Ularning sintaktik shakli turlicha bo‘lishiga qaramay, ma’nosiga sezilarli ta’sir ko‘rsatmasligini ta’kidlanadi. Asosiy farq frazeologizmlarning umumiy ma’nosi qanday motivatsiyalanganligida namoyon bo‘ladi. Shu asosda ular ikki guruhga bo‘linadi:   (motivsiz, butun ma’noli) va (ma’nosi komponentlarga bog‘liq). Yedinitsalar esa obrazli va bevosita motivatsiyali turlarga ajratiladi.