ATROF MUHIT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada atrof-muhitning hozirgi holati va ekologik muammolarning asosiy sabablari haqida ma’lumot beriladi. Unda sanoat chiqindilari, transportdan chiqadigan zararli gazlar va iqlim o‘zgarishining kuchayishi asosiy ekologik muammolar sifatida ko‘rsatiladi. Maqolada tabiiy resurslardan to‘g‘ri foydalanish, yashil energiyadan foydalanishni kengaytirish va chiqindilarni kamaytirish bo‘yicha yechimlar tahlil qilingan. Shuningdek, ekologik madaniyatni oshirish va aholining ekologik muhofazaga bo‘lgan mas’uliyatini kuchaytirish zarurligi ta’kidlanadi. Maqolada atrof-muhitni asrash bo‘yicha amalga oshirilishi mumkin bo‘lgan oddiy, lekin samarali choralar ham yoritilgan.