ATMOSFERA IFLOSLANISHI INSON SALOMATLIGIGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Atmosfera ifloslanishi va uning inson salomatligiga ta’siri zamonaviy hayotda yirik ekologik va ijtimoiy muammolar sirasiga kiradi. Insoniyat rivojlanishining har bir bosqichida atmosfera muhitining holati o‘zgarib bormoqda, bu esa to‘g‘ridan-to‘g‘ri ijtimoiy, iqtisodiy hamda ekologik omillar bilan chambarchas bog‘liqdir. Atmosfera doimo turli tabiiy va sun’iy omillar ta’siri ostida bo‘ladi. Uni ifloslantiruvchi moddalar ishlab chiqarish, transport, energiya olish, qishloq xo‘jaligi, shaharsozlik va boshqa sohalarda yuritilayotgan inson faoliyati natijasida yanada ko‘proq to‘planib bormoqda.