ATROF-MUHITNI MUHOFAZA QILISHNING GLOBAL KONTEKSTI VA O‘ZBEKISTONDAGI AMALIY TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
AnotatsiyaUshbu ilmiy-ommabop tadqiqot global ekologik tanazzul sharoitida atrof-muhitni muhofaza qilishning dolzarbligini nazariy, institutsional va texnologik jihatdan chuqur tahlil etadi. Maqolada antropogen taʼsirlar natijasidagi havo, suv va tuproq degredatsiyasi jarayonlari yoritilib, iqlim oʻzgarishining ekotizimlar barqarorligiga taʼsiri ilmiy asoslanadi. Muhofaza mexanizmlari sifatida aylanma iqtisodiyot, qayta tiklanadigan energiya manbalariga oʻtish va yashil infratuzilmani rivojlantirishning amaliy ahamiyati batafsil bayon etilgan. Shuningdek, Oʻzbekiston Respublikasining “Yashil makon” loyihasi misolida ekologik madaniyatni oshirish va barqaror rivojlanishga erishish borasidagi kompleks chora-tadbirlar statistik koʻrsatkichlar asosida tahlil qilingan