PROFILAKTIKA INSPEKTORINING JINOYATLARNI FOSH ETISH VA QIDIRUVDAGILARNI ANIQLASH FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola profilaktika inspektorlarining jinoyatchilikni oldini olish, jinoyatlarni fosh etish va qidiruvda bo‘lgan shaxslarni aniqlash jarayonidagi o‘rni, vazifalari, mavjud muammolar hamda ushbu yo‘nalishdagi faoliyatni takomillashtirish bo‘yicha zamonaviy mexanizmlar yoritilgan. Maqolada zamonaviy xavfsizlik tizimi talablaridan kelib chiqib, profilaktika inspektorlarining texnologik, ijtimoiy va huquqiy jihatdan kuchaytirilishi lozim bo‘lgan yo‘nalishlar ilmiy tahlil etiladi. Mahalla institutlari bilan hamkorlikni kuchaytirish, jinoyatchilikni monitoring qilish, xavf guruhidagi shaxslar bilan ishlash, sun’iy intellekt va raqamli bazalardan foydalanish orqali fosh etish samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi.