DAVLAT-XUSUSIY SHERIKLIK ASOSIDA TASHKIL ETILADIGAN LOYIHALARNI MOLIYALASHTIRISH - Izzatullayeva Sevara Baxritdin qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Davlat-xususiy sheriklik asosida tashkil etiladigan loyihalarni moliyalashtirish hozirgi davrda iqtisodiy rivojlanish va ijtimoiy infratuzilmani yaxshilash uchun muhim vositalardan biri hisoblanadi. Davlat va xususiy sektorlar o‘rtasidagi hamkorlik shakli sifatida yaratilgan ushbu sheriklik loyihalarini amalga oshirishda resurslarni samarali taqsimlash, moliyaviy barqarorlikni taʼminlash va loyihaning uzoq muddatli muvaffaqiyatiga erishish muhim ahamiyatga ega. Bu jarayonda moliyalashtirish usullari va mexanizmlari, shuningdek, huquqiy va iqtisodiy asoslar katta o‘rin tutadi.