OʻZBEK TILIDA PUNKTUATSIYANING UMUMIY QOIDALARI VA ULARNING AHAMIYATI - Xodjayeva Nodiraxon Shavkatbekovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oʻzbek tilida punktuatsiyaning umumiy qoidalari, ularning yozma nutqdagi oʻrni va ahamiyati yoritiladi. Punktuatsiya belgilarining qoʻllanilish tamoyillari, ularning gap tuzilishiga, mazmun ifodalanishiga va nutqning aniqligiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, punktuatsiyaning nazariy asoslari va amaliy qoʻllanilish jihatlari tadqiq qilinib, ta’lim jarayonida uning oʻqitilishi bo‘yicha xulosalar va takliflar ishlab chiqiladi.