OʻZBEK TILIDA LEKSIKOLOGIYANING PREDMETI VA VAZIFALARI - Qobulova Komila Akyulovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oʻzbek tilshunosligining muhim tarmoqlaridan biri boʻlgan leksikologiyaning predmeti va vazifalari yoritiladi. Leksikologiya soʻzning maʼno, shakl va qoʻllanish xususiyatlarini, soʻz boyligining taraqqiyot qonuniyatlarini hamda lugʻat tarkibidagi qatlamlarning oʻzaro aloqasini oʻrganadi. Shuningdek, maqolada oʻzbek tilida leksikologik tadqiqotlarning nazariy asoslari, metodlari, natijalari va ularning tilshunoslik hamda amaliy nutq madaniyatidagi oʻrni tahlil qilinadi.