XIX ASR BOSHLARIDA NODIRANING O‘ZBEK TILI TARIXIY TARAQQIYOTIDAGI O‘RNI - Nurutdinova Malikaxon Sharabovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tili taraqqiyoti uzoq tarixiy jarayon ekanligi haqida so‘z boradi. U asrlar davomida ko‘plab bosqichlardan o‘tganligi. O‘zbek tili turkiy tillar oilasiga mansub bo‘lib, asosan O‘rta Osiyo hududida rivojlangan. Xususan, o‘zbek adabiyotining yirik vakilasi, shoira Nodiraning o‘zbek tili tarixiy taraqqiyotidagi o‘rni haqida fikr bildiriladi. Adabiyot gulshanida har gulning o‘z ifori bo‘lganidek, bu shoiralarning hayot saboqlaridan iborat ijodlari davr osha kelajak avlod uchun badiiy tafakkur mahsulidir.